Geen heftrucks op voorraad? Dit is de reden

Heftrucks verkopen, dat is op dit moment geen enkel probleem. Ze vliegen als warme broodjes over de toonbank. Maar vervolgens sta jij met lege handen. Het inkopen van heftrucks is een grote uitdaging, waardoor je heftruckhandel maar niet wil groeien. Herkenbaar? In deze blog bespreken we de veelgemaakte fouten én hoe je daar verandering in brengt. Zodat je makkelijk en in minder tijd meer heftrucks inkoopt. Voor de beste prijs.  

Je kijkt niet op advertentieplatformen

Ben je op zoek naar een specifiek type of merk heftruck? Kijk dan zeker naar heftrucks die online staan op advertentieplatformen. Hier kun je vaak eenvoudig zoeken op specifieke categorieën. Zoals merk, aandrijving, bouwjaar, prijs, locatie en nog veel meer. Daardoor zie je razendsnel of er heftrucks te koop staan die in jouw voorraad passen en waar jij geschikte kopers voor hebt.

Je bent niet zichtbaar voor transportbedrijven

Ben jij (of iemand binnen je organisatie) continu naar transportbedrijven aan het bellen, om te vragen of ze hun heftrucks kwijt willen? Draai het dan om en word online zichtbaar voor deze bedrijven. Dit kost even tijd om het goed op te zetten, maar daarna pluk je er de vruchten van. We lichten 3 manieren uit om dit te doen: met een goede website, online marketing en e-mails.

3 manieren om jouw online zichtbaarheid te verbeteren

1. Website

De eerste stap om meer zichtbaar te worden voor transportbedrijven en andere verkopende partijen, is een goede website. Die komt natuurlijk goed van pas bij het tentoonstellen en verkopen van je heftrucks, maar is ook bij de inkoop van belang. Transportbedrijven gaan liever in zee met een betrouwbare en professionele partij. En een goede website draagt hieraan bij.

Laat dit naar voren komen op je website:

  • Interesse in het kopen van heftrucks. Zorg dat op je website goed naar voren komt dat je geïnteresseerd bent in het kopen van gebruikte heftrucks.
  • Voordelen die jij te bieden hebt. Vertel wat de voordelen voor transportbedrijven zijn om hun gebruikte heftrucks aan jou te verkopen. Bijvoorbeeld dat je binnen één dag reageert en dat je een ophaalservice hebt.
  • Welke informatie je over de heftruck nodig hebt. Zoals het merk en type, de staat waarin de heftruck zich bevindt, het bouwjaar, gereden kilometers en recente foto’s.
  • Eenvoudig in te vullen formulier. Wil je het nog makkelijker maken voor transportbedrijven? Zorg dan dat ze alle informatie die je nodig hebt eenvoudig in een formulier kunnen invullen.
  • Hoe je te bereiken bent voor vragen. Geef hiervoor meerdere opties: een telefoonnummer, e-mailadres en contactformulier.

2. Online marketing

Je hebt een goede website. De volgende stap is dat deze website ook vindbaar wordt voor transportbedrijven en andere heftruckverkopers. Hoe? Door online marketing in te zetten. Dat kan op verschillende manieren.

Zo zet je online marketing in:

  • Maak slim gebruik van data. Dat doe je door informatie te verzamelen over mensen of bedrijven die gebruikte heftrucks verkopen. Daarna kun je al je online marketing inspanningen precies op die doelgroep richten. Dit klinkt ingewikkeld, maar je kunt natuurlijk ook op zoek gaan naar een partij die al over deze data beschikt.
  • Maak gebruik van retargeting. Als mensen meerdere keren met jouw organisatie in aanmerking komen, win je vertrouwen. Daarom is retargeting effectief. Een bezoeker op jouw website laat een ‘cookie’ achter. Deze kan vervolgens gebruikt worden om een banner met jouw logo te laten zien wanneer de bezoeker een andere website bezoekt. Klikt hij daarop? Dan is de kans aanzienlijk toegenomen dat hij nu wél contact opneemt.
  • Creëer advertenties op Facebook. Hierin kun je een oproep doen aan mensen en bedrijven die hun gebruikte heftrucks kwijt willen. Je kunt kiezen wie jouw advertenties te zien krijgen, waardoor je je bijvoorbeeld specifiek kunt richten op transportbedrijven.

3. E-mail

Deze tip ligt in lijn met het gebruikmaken van je netwerk. Alleen het één voor één bellen of bezoeken van handelaren en bedrijven is een tijdrovende bezigheid. Heb je de e-mailadressen van partijen waarvan je eerder heftrucks inkocht? Dan kun je ook e-mail inzetten en je hele netwerk in één keer bereiken. Zo blijf je top-of-mind wanneer zij heftrucks hebben die ze kwijt willen.

Verstuur je regelmatig een nieuwsbrief om je aanbod te promoten? Dan kun je deze nieuwsbrief combineren met een oproep dat je graag gebruikte heftrucks inkoopt. Hierin kun je dan omschrijven welk type heftrucks je precies zoekt. Een win-win situatie, want jouw potentiële kopers zijn vaak ook potentiële verkopers.

Samen sterker: wij helpen je verder

Wil je bovenstaande tips graag toepassen, maar weet je niet waar je moet beginnen? Of lukt het ondanks je inspanningen niet om je voorraad op peil te houden? Wij helpen je graag om via verschillende kanalen precies de voorraad te vinden waar jij naar zoekt. Samen sterker noemen we dat!

Wil jij dat ook? Ga naar products.trucks.nl/heftrucks en probeer het 2 maanden gratis uit. Wij helpen je dan om alles uit de mogelijkheden van TrucksNL te halen. Liever eerst een vrijblijvend adviesgesprek? Neem contact op met Sam Zomerdijk via +31682187881 of sam.zomerdijk@tnlbusiness.com. Dan kijken we samen hoe we jou kunnen helpen om meer, makkelijker en in minder tijd heftrucks in te kopen.

Open chat
Hallo, kan ik je ergens mee helpen?