4 veelgemaakte fouten in advertentietitels + tips hoe het wel moet

Er zijn een aantal veelgemaakte fouten in advertentietitels, waardoor je kopers misloopt. Herken jij jezelf in (een van de) onderstaande vier fouten? Geen zorgen. Je krijgt tips wat je wel moet doen om pakkende advertentietitels te schrijven. Op die advertentietitels gaan jouw kopers gegarandeerd klikken.

4 veelgemaakte fouten in advertentietitels

1. Synoniemen en vertalingen toevoegen
Hierdoor is er minder ruimte voor unieke verkooppunten. Veel websitesystemen letten automatisch op synoniemen en vertalen automatisch. Dus is het niet nodig om vertalingen en synoniemen zelf toe te voegen.

2. Categorie noemen
Bij het aanmaken van de advertentie kies je altijd al een categorie, waardoor jouw advertentie daar automatisch in komt te staan. De ruimte in je advertentietitel kun je dus beter inzetten voor unieke verkooppunten. In de voorbeelden hierboven zijn de categorieën ‘wiellader’ en ‘schuifzeil’, die kun je dus weglaten.

3. Hoofdletters en uitroeptekens gebruiken
Dit komt schreeuwerig en onprofessioneel over. Ze voegen daarnaast beiden niets toe. Bovendien nemen hoofdletters meer ruimte in gebruik dan ‘normale’ letters. Zet dus geen hele woorden in hoofdletters en voeg geen uitroeptekens toe.

4. Dubbele informatie vermelden
Staat een uniek verkooppunt bijvoorbeeld een autolaadkraan al op de foto? Vermeld dit dan niet in de titel. Je bespaart hiermee ruimte voor andere unieke verkooppunten.

Tips voor advertentietitels waar kopers op klikken

  • Leesbaar op mobiel
    Meer dan 60% van de websitebezoekers bekijkt TrucksNL op hun mobiel. Zorg dus dat jouw advertentietitel goed leesbaar is op mobiel. Een advertentietitel is op mobiel korter dan op een desktop. Houd daar dus rekening mee.
Een advertentietitel op mobiel
Een advertentietitel op een desktop
  • Noem unieke verkooppunten
    Noem ongeveer 3 unieke verkooppunten. De meeste kopers scannen namelijk de advertentietitels. Houd ze dus kort, zo zijn ze makkelijk te scannen op desktop én mobiel.
  • Gebruik scheidingstekens
    Scheidingstekens zorgen ervoor dat jouw kopers snel kunnen scannen. Je kunt kiezen voor ‘staande’ strepen of komma’s. Koppeltekens raden wij af, die zorgen namelijk voor verwarring.
In het groen zie je de scheidingstekens
de_DE_formalDE
Chat öffnen
Hallo, können wir Ihnen bei irgendetwas helfen?