Klant-/marktanalyse: doelgericht succes behalen


Een goede analyse van jouw markt en klanten is essentieel om de doelstellingen binnen jouw organisatie te behalen. Met een klant-/marktanalyse doen wij gericht onderzoek naar de wensen die jij hebt voor het bedrijf. Zo zijn wij in staat de volledige marktpotentie of het klantprofiel van jouw bedrijf in kaart te brengen.

De voordelen van een hoogwaardige analyse

Ontdek kansen

Kom meer te weten over jouw markt en klanten en kom erachter waar kansen liggen voor jouw bedrijf.

Behaal doelstellingen

Door gerichte analyses wordt snel achterhaalt hoe doelstellingen behaald kunnen worden.

Ga efficiënt te werk

Voorkom overbodige uitgaves of marketingcampagnes door met de onderzoeksresultaten aan de slag te gaan.

Een goed begin start bij een analyse

Binnen TrucksNL beschikken wij over data. Heel veel data. Aan de hand van deze data zijn wij in staat om krachtige klant- en marktanalyses te maken zodat wij onze partners optimaal van dienst zijn. Wij hebben namelijk pas baat bij een goede marketingcampagne als jij dat ook hebt.

Doordat wij ruim 23 jaar in het segment van transport, machines en aanverwante onderdelen zitten, hebben wij veel gegevens verzameld over de verschillende type gebruikers op ons platform. Zowel nationaal als internationaal. Tevens hebben wij een compleet inzicht in de markten waarin onze gebruikers actief zijn. Aan de hand van deze gegevens, maken wij gerichte analyses voor bedrijven die aanverwante producten of diensten aan willen bieden aan onze gebruikers. Wij brengen voor jouw de potentiële markt in kaart en analyseren welke doelgroep het beste aansluit op jouw producten of diensten.

Kies het inzicht dat jou gaat helpen

Jij kiest het inzicht dat jouw bedrijf gaat helpen. Wil je inzicht krijgen in de potentiële markt voor jouw producten of diensten? Nieuwe kansen in de markt ontdekken? Inzicht krijgen in welke klanten meer gaan afnemen? Of wil je realistische groeidoelstellingen bepalen? Wij maken voor jou gedetailleerde analyses met daarin informatie over jouw marktpotentie en klantprofiel. Zo weet je exact waar jouw grootste commerciële kansen liggen en waar je juist minder resultaat mee behaald. Kort samengevat bieden wij de volgende mogelijkheden:

Marktanalyse

 • Inzicht in de omvang van jouw markt
 • Inzicht in het marktaandeel en de potentie binnen jouw markt
 • Inzicht in kansrijke doelgroepen voor jouw producten/diensten

Klantanalyse

 • Inzicht in het DNA van je klanten
 • Inzicht in hoe je jouw klanten optimaal segmenteert
 • Inzicht in nieuwe kansen bij jouw klanten
 • Inzicht in welke klanten het meeste potentie hebben om meer te kopen
 • Inzicht in welke klanten jou geld kosten


Dit levert een klant- en marktanalyse jou op

Na het analyseren van de markt en potentiële klanten, ontvang jij van ons een uitgebreide rapportage. Hierin lees je wat jij het beste kunt doen om de doelstellingen voor jouw organisatie te behalen. De rapportage biedt jouw informatie over de exacte omvang van jouw markt en wat de meest kansrijke doelgroep is. Hierin wordt toegelicht hoe je met het marketingbudget maximaal rendement behaald. Verder geven wij inzage over de verhoogde conversieratio’s bij het starten van marketingcampagnes en/of acties en hoe je doelgroepen op de juiste wijze benaderd. Er worden kansen voor jouw bedrijf gepresenteerd en we informeren jou hoe je de meest waardevolle klanten behoud door te werken aan een grotere klantenloyaliteit.

Wil je meer inzage in jouw kansen?

Hier geven wij jou graag advies over. Bel met Rolf op +31 (0) 6 46 75 08 78 en ontvang vrijblijvend advies over de mogelijkheden voor jouw organisatie.

Bereikbaar: maandag t/m vrijdag 08:30 – 17:00 uur

  Open chat
  Hi, kunnen we je ergens mee helpen?