Braem: onze conversies en naamsbekendheid zijn flink toegenomen door retargeting

“Meer conversies en naamsbekendheid door retargeting”

Jeroen Bossuyt, Marketing Manager bij Braem

Jeroen Bossuyt

Braem is een bedrijf in de vrachtwagensector in Handzame, gespecialiseerd in de wereldwijde verkoop van gebruikte vrachtwagens. Het bedrijf adverteert al meer dan 15 jaar op TrucksNL, ze plaatsen ongeveer 500 advertenties per maand. In 2020 hebben ze als aanvulling het product retargeting bij TrucksNL afgenomen en dat heeft gezorgd voor meer conversies.

Over Braem

Bream is in 1954 opgericht door twee broers met allebei een passie voor vrachtwagens en techniek. Door de jaren heen is Braem uitgegroeid tot een toonaangevend bedrijf met circa 250 medewerkers. Hun hoofdvestiging bevindt zich in Handzame waar ze op dit moment rond de 500 voertuigen op voorraad hebben staan in hun showroom. Naast de verkoop van tweedehands vrachtwagens verkoopt Braem ook aggregaten en vrachtwagenonderdelen voor MAN & Mercedes-Benz. Daarnaast biedt Braem ook reparatieservice aan.

Wie hun afnemers zijn is een goede vraag, dat is volgens Jeroen erg divers: “De ene keer is het een transportbedrijf en de andere keer iemand uit Afrika die een watertank nodig heeft om zijn dorp te voorzien van water’” .

Braem was op zoek naar professionele hulp op retargetinggebied

Gaandeweg heeft Braem besloten om retargeting te laten verzorgen door TrucksNL “In het verleden hebben we zelf testen gedaan door middel van de cookies van onze eigen website. Helaas vielen de resultaten hiervan tegen en hebben we dit gestopt. Uiteindelijk zijn we in contact gekomen met iemand van TrucksNL en hebben we besloten om retargeting via hen te proberen. De advertentie banner presteert altijd nog goed”, zegt Jeroen van Braem.

Dat de advertentie banner goed presteert blijkt uit de statistieken. De retargeting banner van Braem heeft een conversieratio dat bovengemiddeld goed scoort. “Elk kwartaal krijg ik van TrucksNL een mooi rapport waar ik de resultaten kan inzien”.

Waarom retargeting?

“Wij hebben gekozen voor retargeting om onze naamsbekendheid te vergroten op neven websites. En natuurlijk willen we dat bezoekers op onze banner klikken, zodat we meer conversies genereren wat uiteindelijk leidt tot meer omzet”.

TrucksNL kan door middel van retargeting de mensen bereiken die interesse hebben in de producten en/of diensten die jij verkoopt. Deze mensen hebben namelijk jouw advertenties al een keer gezien of voldoen aan jouw doelgroepwensen.

Dit gebeurt via het vertonen van banners met jouw logo erop op verschillende relevante websites als NU.nl , Mobile.de, AD en Autoline. Wanneer iemand vervolgens op jouw banner klikt komt hij op jouw website terecht.

Als je meer wil weten over retargeting dan is dit blogartikel misschien interessant om te lezen: https://blog.trucks.nl/wat-is-retargeting/

Of Jeroen de voordelen van retargeting door TrucksNL inziet? “Ja, op dit moment kijken we met TrucksNL naar extra mogelijkheden om zelfs nog beter te kunnen presteren”. 

Wil jij meer conversies en naamsbekendheid?

Wij kijken graag met je mee hoe we retargeting voor jouw bedrijf kunnen inzetten. Mail of bel Stephen ten Hoonte om gratis en vrijblijvend de mogelijkheden voor jouw bedrijf te bespreken.

Neem contact op met Stephen

stephen@trucks.nl

+31 (0)6 10 39 34 34

Open chat
Hallo, kan ik je ergens mee helpen?