Bereik jouw doelgroep met (re)targeting

Toon jouw bedrijf aan de buitenwereld. Met targeting en retargeting plaatsen wij banners van jouw bedrijf op externe websites, afgestemd op jouw doelgroep. Met behulp van uitgekiende targetingmethoden, benaderen we bezoekers die gericht interesse hebben in jouw producten of die eerder jouw advertentie hebben gezien.

Daarom kies je voor (re)targeting

 • Benader kopers die interesse tonen
  Toon je banners aan de doelgroep die affiniteit hebben met jouw product of die jouw advertenties bekeken hebben.
 • Creëer een hogere koopintentie
  Met (re)targeting werk je de kracht van herhaling in de hand wat leidt tot hogere koopbereidheid.
 • Genereer meer naamsbekendheid
  Jouw naam wordt sterker doordat deze herhalend aan potentiële kopers getoond wordt.

Creëer meer betrokkenheid bij jouw doelgroep

(Re)targeting is letterlijk het (opnieuw) bereiken van jouw doelgroep. Dit doen wij aan de hand van bannervertoningen op externe websites. Bezoekers die eerder TrucksNL hebben bezocht en/of aan jouw doelgroepeisen voldoen, worden meermaals in contact gebracht met jouw bedrijf wanneer zij een andere website bezoeken. Door jouw banners op externe websites te tonen, herkent de doelgroep sneller jouw bedrijf. De herkenning en kracht van herhaling draagt bij tot een hogere koopbereidheid van een potentiële koper.

Het grote voordeel van (re)targeting is dat je zeker weet dat je mensen bereikt die interesse hebben in de voertuigen, machines en/of onderdelen die jij verkoopt. Deze mensen hebben namelijk eerder een advertentie van jou bekeken of voldoen aan de door jou gestelde doelgroepeisen. Daar komt bij dat 95% van alle websitebezoekers meerdere keren met een merk/bedrijf in contact moeten worden gebracht om over te gaan tot een daadwerkelijke aankoop of contactmoment. Door retargeting zorg je dat jouw bedrijf top of mind blijft en potentiële klanten vaker in contact komen met jouw website.

Gericht adverteren met resultaat

Onze kennis en ervaring op het vlak van transport en machines, gecombineerd met onze marketingkennis heeft ervoor gezorgd dat wij heel zorgvuldig doelgroep profielen kunnen opstellen voor jouw banners. Wij zijn vervolgens in staat om deze doelgroep te benaderen via 3 miljoen externe websites. Websites binnen het netwerk zijn onder andere: Mobile.de, Autoline, Nu.nl, Transport-online, Algemeen Dagblad, The Daily Telegraph, Marktplaats, OLX en 2dehands.be.

Met een banner op dit soort relevante websites ontkomt de doelgroep niet aan jouw bedrijf. Je valt onmiddellijk op wanneer zij nieuws op Nu.nl lezen of wanneer iemand op Marktplaats zit. Je bouwt direct naamsbekendheid en vertrouwen op en geniet een voorrangpositie ten opzichte van jouw concurrenten.

Download onze brochure met prijzen

1. Vaststellen van de doelgroep

Jij bepaalt wie jouw banners te zien krijgen. Dit doe je door een specifieke doelgroep vast te stellen uit honderdduizenden websitebezoekers van TrucksNL. Wij helpen jou hier uiteraard bij. Er zijn verschillende eisen waar iemand aan moet voldoen om binnen jouw doelgroep te vallen. Voorbeelden zijn:

 • Iemand moet jouw advertentie(s) op TrucksNL een keer gezien hebben
 • Iemand moet interesse hebben in een bepaalde productgroep/categorie/subcategorie
 • Iemand moet in een bepaald land/bepaalde provincie/stad wonen
 • Iemand moet een bepaalde taal spreken
 • Iemand moet binnen een bepaalde categorie op TrucksNL een contactformulier hebben gestuurd naar een verkoper

2. Ontwikkeling van bannerset

Vanuit TrucksNL helpen wij je met het ontwikkelen van een professionele bannerset. Een goede bannerset moet hierbij aan bepaalde voorwaarden voldoen om zoveel mogelijk kliks te realiseren. Beschik je zelf over een bannerset? Dan mag je deze uiteraard aanleveren. Houd er hierbij wel rekening mee dat deze aan de juiste formaten voldoen. Een complete bannerset bestaat uit zeven formaten zodat op iedere externe website een passende banner geplaatst kan worden.

De afmetingen voor de banners zijn: 300x250, 250x250, 336x280, 300x600, 160x600, 970x250, 728x90.

3. Monitoring & sturing door campagnemanager

Voor de (re)targeting campagne krijg jij een persoonlijke campagnemanager vanuit TrucksNL toegewezen. Deze manager zorgt ervoor dat jouw banners tegen het scherpste tarief geplaatst worden op de beste websites. Wanneer de campagne eenmaal draait, worden resultaten continu gemonitord. Indien websites niet voldoende kliks behalen, worden deze uitgesloten voor bannervertoningen. Websites die goede resultaten laten zien, krijgen extra budget zodat jouw banner daar vaker vertoond wordt. Op deze wijze kan er ook nog gesegmenteerd en bijgestuurd worden op specifieke momenten van de dag en het type apparaat (computer, tablet, mobiel) van de bezoeker.

Is jouw dagbudget volledig benut? Dan worden jouw banners niet meer vertoond tot de volgende dag. Zo blijf je altijd binnen je budget.

4. Output resultaten in persoonlijk dashboard

Via ons dashboard kan je per kwartaal de prestaties van jouw banners bekijken. In dit dashboard wordt onder andere weergegeven in welke landen/provincies/plaatsen jouw banners vertoond zijn. Daarnaast zie je hoe vaak er op jouw banner geklikt is en hoe vaak iemand een contactformulier ingevuld heeft. Indien iemand het formulier ingevuld heeft, wordt dit als een conversie gezien.

Maak je liever gebruik van Google Analytics? Dat kan! Maak zelf alle doelen aan in Analytics of laat onze campagne manager helpen bij het instellen van alle randvoorwaarden om je conversies realtime te kunnen meten. Wij kunnen je helpen bij:

 • Het aanmaken van een Google Analytics account
 • Het instellen van Google Tag Manager
 • Het instellen van doelen/conversies
 • Het aanmaken van relevante dashboards

Optimaal naamsbekendheid genereren? Kies voor een online branding campagne

Om optimale naamsbekendheid te realiseren, adviseren wij om een online branding campagne af te nemen. Hierbij worden banners getoond op TrucksNL, op externe websites, in e-mailalerts en eventueel in mailings. Met een online branding campagne geef jij de campagne manager complete vrijheid om het meest optimale resultaat te behalen binnen het gestelde budget. Door de vrijheid wordt jouw naamsbekendheid en koopbereidheid op de meest efficiënte wijze gemaximaliseerd.
Meer over branding campagne

Is (re)targeting interessant voor jou?

Wij helpen je op weg.

Bel met Rolf op +31 6 4675 0878 en ontvang vrijblijvend advies over de mogelijkheden voor jouw organisatie.

Rolf Oberink

Bel direct

Contact opnemen

Vul hieronder je nummer in. Start altijd met +31 (Nederland) of +32 (België) en gebruik geen spaties (vast- en mobielnummer is beide mogelijk).