Optimaal resultaat met een online branding campagne

Ben jij er klaar voor om het meest optimale bereik voor jouw organisatie te realiseren? Start dan met een online branding campagne. Door het optimaal tonen van banners afgestemd op jouw doelgroep, maximaliseren wij de herkenbaarheid van jouw bedrijf.

Daarom een online branding campagne

 • Optimale afstemming van marketingkanalen
  Afhankelijk waar jouw doelgroep zich bevindt, worden gericht marketingkanalen ingezet om jouw banners te vertonen.
 • Maximalisatie van naamsbekendheid
  Banners worden onder de juiste condities getoond om in top of mind te komen en blijven bij potentiële kopers.
 • Continue verfijning van resultaten
  Onze specialist scherpt de resultaten continu aan om het budget zo laag mogelijk te houden ten opzichte van de gerealiseerde klikken op jouw banners.

Vertrouwd met jouw bedrijf raken

Met een branding campagne vergroot je de koopbereidheid van jouw doelgroep. Door herkenning en herhaling raakt de doelgroep onbewust steeds meer vertrouwd met jouw bedrijf. Hierdoor zijn zij sneller en makkelijker geneigd om zaken met je te doen.

Om op onbewuste wijze vertrouwd te raken met jouw organisatie, zorgen wij met een branding campagne ervoor dat jouw doelgroep gericht met jouw banners benaderd wordt. Door een uitgekiende mix van mediakanalen in te zetten, wordt de doelgroep op verschillende wijze en meerdere malen met jouw bedrijf in aanraking gebracht. Mediakanalen die wij hierbij inzetten, zijn:

 • De TrucksNL website
 • 3 miljoen+ externe websites (als Mobile.de, Autoline, Nu.nl, Transport-online, Algemeen Dagblad, The Daily Telegraph, Marktplaats, OLX en 2dehands.be)
 • E-mailalerts
 • Mailings

Optimaal aantal conversies binnen jouw budget

Het doel van de branding campagne is om zoveel mogelijk naamsbekendheid te genereren. Dit kan achterhaald worden door het aantal keren dat op een banner geklikt is en gebruikers op jouw website terecht komen. Door gericht jouw doelgroep te benaderen streven wij naar het meest optimaal aantal kliks op een banner. Deze dragen uiteindelijk bij aan een groter succes van jouw organisatie.

Om de conversies zoveel mogelijk te optimaliseren, analyseert en optimaliseert de campagne manager iedere maand jouw banner campagne. Waar betere resultaten behaald worden, zal meer budget opgezet worden. Waar resultaten tegenvallen, wordt budget weggehaald. Hierbij is het vaak zinvol om in het begin meer uren te besteden aan het vinden van de optimale balans in de doelgroep en de kanalen waarop ze zich begeven. Op deze wijze wordt het budget zo efficiënt mogelijk ingezet.

Download onze brochure met prijzen

1. Vaststellen van de doelgroep

Allereerst wordt gekeken welke doelgroep aansluit bij jou bedrijf. Dit wordt gedaan aan de hand van verschillende variabelen. Deze variabelen kunnen zijn:

 • Iemand moet jouw advertentie(s) op TrucksNL een keer gezien hebben
 • Iemand moet interesse hebben in een bepaalde productgroep/categorie/subcategorie
 • Iemand moet in een bepaald land/bepaalde provincie/stad wonen
 • Iemand moet een bepaalde taal spreken
 • Iemand moet binnen een bepaalde categorie op TrucksNL een contactformulier hebben gestuurd naar een verkoper


In samenspraak wordt gekeken welke doelgroep op jouw bedrijf van toepassing is om deze gericht te benaderen.

2. Ontwikkeling van bannerset

De banners staan centraal in deze campagne. Daarom moet er goed nagedacht worden over het design en de boodschap. De designers van TrucksNL helpen je graag bij het realiseren van de juiste bannerset. Hierbij wordt er rekening mee gehouden dat er zoveel mogelijk conversies (kliks op de banner) gerealiseerd moeten worden.

Wil je zelf een bannerset ontwikkelen? Zorg dan dat deze aan de juiste formaten voldoet. De afmetingen voor de banners zijn: 300x250, 250x250, 336x280, 300x600, 160x600, 970x250, 728x90. Wij adviseren om de banners aan TrucksNL uit te besteden om jou het beste resultaat te garanderen. Bovendien is de bannerset na oplevering geheel jouw eigendom.

3. Livegang campagne

De campagne gaat live. De voortgang wordt vervolgens in een dashboard bijgehouden. Hier zie je de resultaten van de campagne in terug. Indien wenselijk is het mogelijk om de statistieken in Google Analytics bij te houden. Wij kunnen hiervoor de doelen/conversies in jouw account programmeren. Maak je nog geen gebruik van Analytics, maar wil je dit wel? Dan verzorgen wij de installatie voor jou inclusief alle aspecten er omheen. Hiermee kan jij alle statistieken volgen via een overzichtelijk dashboard.

4. Bijhouden en optimaliseren resultaat

Iedere maand spendeert de campagnemanager een uur aan het analyseren en optimaliseren van het resultaat. Dit wordt gedaan door budget te verschuiven naar de meest lucratieve mediakanalen en de frequentie van retargeting aan te passen. Daarnaast is het mogelijk om de doelgroep nog beter af te bakenen zodat enkel de meest geïnteresseerde, potentiële klanten benaderd worden.

Optioneel maken wij het mogelijk om nog meer de diepte in te gaan. Wanneer je onze campagne manager maandelijks voor vier uur inhuurt, is er voldoende tijd om het resultaat nog verder te optimaliseren.

Aan de slag met online marketing?

Wij helpen je op weg.

Bel met Rolf op +31 6 4675 0878 en ontvang vrijblijvend advies over de mogelijkheden voor jouw organisatie.

Rolf Oberink

Bel direct

Contact opnemen

Vul hieronder je nummer in. Start altijd met +31 (Nederland) of +32 (België) en gebruik geen spaties (vast- en mobielnummer is beide mogelijk).